FOOD | How to: Rainbow cake

Nog minder dan 2 weken te gaan, en dan is S. officieel geen baby meer! Ik heb het lang uitgesteld, maar ik ben nu toch een beetje bezig met de verjaardagsvoorbereidingen. Een tijdje terug maakte ik al een slinger, en deze week vond ik het hoog tijd om eens te oefenen met een taart. Ik ben niet van plan om een ‘pinterest perfect party’ te organiseren, maar ik wilde eigenlijk een kickass taart bakken: een rainbow cake.

Het principe is eigenlijk best simpel, dus vandaag een ‘how to’, en niet persé een recept. Je hebt nodig:

  • Biscuitdeeg (Een recept vind je hier, of je kunt een doosje van Dr. Oetker gebruiken, zoals ik ;-)
  • Botercreme (Een recept vind je hier, of je kunt een kant en klaar zakje gebruiken. Ook van Dr. Oetker)
  • kleurstof
  • eventuele decoratie

Je begint met het biscuitdeeg. Dit verdeel je over een aantal schaaltjes. Ik wilde 5 verschillende lagen in verschillende kleurtjes, dus heb het beslag verdeeld over 5 schaaltjes. Daarna kun je de kleurstoffen toevoegen. Ik heb Dr. Oetker gebruikt (#notspon. Was dat maar zo…), maar zou voor de volgende keer misschien iets betere kwaliteit kleurstoffen gebruiken. Het resultaat vind ik heel erg leuk geworden, maar de paarse kleur is meer taupe en de rest van de kleurtjes is meer pastel dan regenboog. Enfin, als je beslag alle kleuren van de regenboog heeft kun je beginnen met het afbakken. Ik had 2 hele kleine springvormen en kon twee lagen tegelijk bakken, maar wil je een iets groter exemplaar dan moet je dus om en om bakken ;-). Afhankelijk van je oven en formaat springvorm is je biscuit met zo’n 10-15 minuten gaar (maar gebruik even een satéprikker om te checken!)(en gebruik de aanwijzingen van het recept voor de temperatuur van de oven!).

Als alle lagen helemaal afgekoeld zijn kun je decoreren met de botercreme. Op elke laag smeer je een laag botercreme voor je de volgende laag erbovenop legt en als alles gestapeld is besmeer je de hele buitenkant ook met een dikke laag botercreme. Geeft niet als het niet perfect is, want dat ziet er eigenlijk ook best leuk uit. Tot slot heb ik nog discodop bovenop de taart gelegd, maar dit blijft na één dag niet heel mooi meer dus zou ik niet direct aanraden ;-).

En tadaa, je regenboog taart is klaar! Best simpel, toch? Je kunt tussen de lagen ook jam of iets anders smeren, voor een andere look of smaak. Nog een paar tips: als je net als ik een kleine springvorm gebruikt wordt hij heel smal en heel hoog: nadat ik het eerste stuk uit de taart sneed heb ik hem dan ook gecontroleerd om laten vallen, uit angst dat hij niet lang zou blijven staan ;-) Misschien kun je met satéprikkers de taart iets langer staand houden.

Hebben jullie ook al eens een regenboog taart gemaakt, en zo ja, hebben jullie nog tips voor de volgende keer? En wat voor taart hebben jullie geserveerd op de eerste verjaardag van jullie kinderen? 

Liefs,
tineke

Comments

  1. says

    Deze is leuk! Ik heb het nog nooit gemaakt, uit pure luiheid, want het lijkt me veel werk, enkel om het mooie en niet perse om het lekkere. Misschien is die dat wel, dus toch eens proberen! :)

  2. says

    Zoiets wil ik ook nog steeds een keer maken. Ik zoek alleen nog de juiste gelegenheid, want anders zit ik hem weer helemaal in me eentje op te eten. En ik vind het feit dat de jouwe meer pastelkleurig is, eigenlijk wel heel leuk.

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *