PERSONAL | Nieuwbouw huis update

Het is nu bijna 3 maanden geleden dat ik jullie vertelde dat wij een nieuwbouw huis hebben gekocht.. Inmiddels is er veel gebeurd en wilde ik jullie even een update geven over ons nieuwe huis. Let’s go! 

De bouw is gestart!

Het heeft eventjes geduurd, maar in januari is de bouw van ons huis eindelijk gestart. We proberen vanaf nu zo om de twee weken even langs te rijden om de vorderingen vast te leggen. Een paar weken terug was er enkel nog een groot gat, inmiddels is de fundering gelegd. De verwachting is dat we in de zomervakantie kunnen verhuizen. Met een beetje mazzel (en hard werken) valt dat vlak na mijn afstuderen en komt dat prima uit ;-) Het kopen van een nieuwbouw woning gaat net even anders in z’n werk dan bij de koop van een bestaande woning. Wij krijgen een nieuwe factuur als een gedeelte van het huis is afgerond, zoals de begaande grond en de eerste- en tweede verdieping. Inmiddels hebben we de eerste facturen gehad, en daarnaast betalen we onze hypotheek al sinds eind vorig jaar.. Een half jaar dubbele lasten is best lastig, maar gelukkig kunnen wij aardig zuinig leven en komt het helemaal goed :-)

Badkamer

De badkamer vond ik lastig: ik wil dolgraag een bad, maar dat is op het moment financieel gewoon niet haalbaar. De badkamer is dan ook in eerste instantie héél erg basic: een toilet, een douche en een fonteintje. Wat we precies willen weten we nog niet zeker. Misschien laten we er een douchecabine plaatsen of hangen er gewoon een douchewand met douchedeur op zodat het een inloopdouche wordt. Eén ding is zeker; de standaard douchekop wordt snel vervangen door een regendouche. Dan hebben we misschien nog geen bad, maar wel een luxe douche (en dat is ook heel wat waard!). De tegels voor de badkamer hebben we een tijdje geleden al wel uitgezocht. We gaan voor grote, donkere tegels op de vloer en witte, horizontale tegels op de wand. Vrij basic, maar wel mooi :-).

Bron: 1,2 

Keuken

Een keuken zit niet bij ons huis inbegrepen; eigenlijk logisch, want zo kunnen we een keuken aanschaffen die we zelf ook mooi vinden. Samen met Vriend (en Sofie) hebben ik al heel wat keukenzaken bezocht, maar zijn er nog niet helemaal uit. Één keer dacht ik dat we hem gevonden hadden, maar Vriend wil toch nog wat anders. De zoektocht gaat nog even door, geen probleem ;-). De basics weten we in ieder geval al wel: een witte keuken met een houten (look) blad. Het liefst een mooie vrijstaand 6-pits fornuis met oven en een vaatwasser mag ook niet ontbreken natuurlijk! We gaan voor kastdeurtjes met grepen, dit is iets praktischer met vieze kindervingertjes in huis. De opstelling weten we ook vrij zeker; tegenover het aanrecht komen een aantal hoge kasten te staan met daarin de koelkast en lekker veel kastruimte!

Hebben jullie nog tips voor goede keukenzaken? :-) 

Deze blogpost is een samenwerking

Liefs,
tineke

 

INSPIRE | Mijn nieuwste Hema aankopen

Och jongens, ik zou een boek kunnen schrijven over de producten van de Hema: ik ben fan! Stiekem vind ik de nieuwste kleding collectie voor kleine meisjes iet-wat tegenvallen (die voor jongens en baby’s zijn echter wel het kopen waard, maarja.. daar heb ik niet aan ;-), maar gelukkig kan ik nog steeds los bij de andere producten die de Hema te bieden heeft. Het leek mij wel leuk om mijn laatste aankopen eens te delen, als een soort shoplog.

hema2Agenda + notitieboekje
De laatste keer dat ik een agenda heb gebruikt is inmiddels een jaar of 3 geleden, maar met mijn stage in zicht wilde ik er toch nog graag een aanschaffen.. Leek me handig om alle deadlines op een rijtje te hebben! Funny story: deze agenda had ik al gekocht, maar die lieve dochter heeft hem een tijdje in een plasje water laten weken.. Daar kan de kast van dit exemplaar helaas niet goed tegen, dus ben ik naar de Hema gerend voor een nieuwe.. Gelukkig hadden ze er nog ééntje, en ging ik naar huis met dit exemplaar dat in de sale nog maar €1,50 kostte! ka-ching! Notitie boekjes kan ik altijd gebruiken, en deze met 5 tabbladen lijkt mij reuze handig om zaken voor school, stage en mijn blog een beetje te ordenen.

[Read more…]

MAMA | Waarom thuisblijfmama zijn de leukste baan is

thuisblijfmama

Toen Sofie een maand of 3 was begon ik voorzichtig weer met studeren, maar het grootste gedeelte van haar leven is ze gewoon thuis geweest, bij mij. Waar ik een paar jaar geleden nog riep dat ‘thuismoederen’ me wel wat leek, ben ik er daar het afgelopen jaar keihard op terug gekomen. Ik heb er dan ook geen geheim van gemaakt dat het me allemaal best zwaar viel en dat ik denk dat ik gelukkiger zou zijn als ik (bij voorkeur parttime) zou werken.

Inmiddels mag ik bijna echt beginnen met afstuderen, waaronder een full-time stage, en zijn mijn thuisblijf-mama dagen opeens geteld. En ik weet niet wat het is; maar ik zit opeens weer op die roze wolk. Wat is het toch fantastisch om thuis te kunnen blijven voor je kinderen. Vandaar dat ik vandaag even de voordelen van het thuisblijfmoederen voor jullie opsom ;-)

[Read more…]

MAMA | Dreumes dingen

Het is zo’n idyllisch plaatje, maar helaas: Sneeuw was bij de dreumes geen succes…

Een jaar lang had ik een baby. Baby’s zijn lief en schattig en knuffelig, maar op eten-slapen-poepen na doen ze eigenlijk maar bar weinig. Toen vond ik het al best druk, maar ik vraag me nu een beetje af wat ik destijds wel niet deed de hele dag. Sinds de eerste verjaardag heb ik een heuse dreumes in huis, en dreumesen, die zijn niet zo knuffelig meer*. Die willen niet rustig bij je op schoot liggen terwijl jij je probeert te concentreren op de nationale IQ test: Dreumesen willen erop uit: de wijde wereld in. En voor je het een beetje door hebt rollen/kruipen/stappen die dreumesen zo je hele huis door.  [Read more…]

FOOD | Bladerdeeg-ei hapjes

 

Het was dinsdag 5 januari, 2016. In het Noorden van het land was code Rood actief, en de mensen schaatsten letterlijk op straat. Het was natuurlijk die bewuste dinsdag dat de weekboodschappen gedaan moesten worden, maar daar zag ik maar vanaf. Als ik alleen was geweest had ik best even naar de appie heijn op en neer willen schaatsen, maar met kinderwagen durfde ik de ijsbaan toch écht niet op. Sofie en ik zaten aan huis gekluisterd. Ik keek wat weemoedig naar onze voorraadkast, die aardig leeg was. Geen brood, geen ontbijtgranen en nauwelijks fruit meer. Slik! Dat werd lastig. Gelukkig kon ik Sofie nog blij maken met een bordje Brinta, maar voor mezelf moest ik wat anders verzinnen.

Gelukkig had Vriend de dag ervoor nog wel eieren gehaald, en lag onze vriezer nog vol met bladerdeeg dat ik tijdens oud&nieuw had willen gebruiken. Het idee was geboren. Ik keek snel online of bladerdeeg en ei een goed idee was, en mijn vermoedens werden al snel bevestigd. Die middag at ik deze bladerdeeg-ei hapjes, en ik vond ze zeer geslaagd. Mocht die code rood nou ook eens verder reizen naar het zuiden (dan genieten wij inmiddels van het voorjaar!) dan weten jullie wat je kunt maken..

[Read more…]