28/1/15

Nu ik probeer wat meer te eten op een dag, ben ik steeds op zoek naar lekkere tussendoortjes. Ik ben best kieskeurig wat betreft groente en fruit, maar ben dol op Appels. Om nou 7 dagen per week, 2 appels per dag te eten lijkt me ook een beetje eentonig, en dus zocht ik op pinterest naar variaties.

Deze appelplakjes met pindakaas ben ik wel vaker tegen gekomen, maar ik hield niet echt van pindakaas. Hield dan toch, want toen ik het proefde vond ik het eigenlijk best lekker. Bereiden kan eigenlijk niet simpeler: Gebruik een appelboor om het klokhuis te verwijderen, snijd de appel in plakjes, en besmeer ze met pindakaas. Kan zo gezond als jij wil: een gewone pot calvé pindakaas is prima, maar je kan elke soort gebruiken. Ter decoratie en smaak kun je er eventueel nog wat stukjes noten (of zelfs chocolade!) op strooien, maar ik hield het lekker simpel.

Voor deze appelchips heb je iets meer geduld nodig. Je begint hetzelfde: haal het klokhuis uit de appel en snijd deze in plakjes. Hoe dunner de plakjes, hoe knapperiger de chips. Leg ze op een bakplaat en bestrooi ze met een beetje kaneel (Kaneelsuiker kan ook, maar in het kader van gezond…). Bak ze vervolgens in een voorverwarmde oven op 100 graden celcius. Die van mij hebben er ruim 2,5 uur in gelegen, en heb ze halverwege eventjes omgedraaid. Als je de oven uit doet, laat de chips dan in de oven totdat ze beide wat afgekoeld zijn voor een nog knapperige ervaring. Wil je ze liever warm, dan kun je ze direct wel opeten.

 

Eet smakelijk! ;)

Liefs,
tineke

26/1/15

Oh, wat origineel. Volgens mij is er geen blogger die nog nooit heeft geblogd over health, sporten of afvallen. Zeker in januari, nu menig blogger zich waagt aan de strijd tegen de kilo’s onder het mom van ‘goede voornemens’. Ik hoop dat jullie die blogjes nog niet zat zijn, want ik wil er ook nog even iets over kwijt. Over die kilo’s dan, goede voornemens doe ik niet meer aan.

Kijk, omdat ik zo’n beetje heel 2014 zwanger heb doorgebracht was het vrij logisch dat ik een beetje ben aangekomen. Dat beetje is eigenlijk schrikbarend veel, en het is misschien maar goed dat de weegschaal er na mijn bevalling besloot mee op te houden. Tegen de tijd dat Vriend hem weer had gefixed (lees: voorzien had van nieuwe batterijen) was ik nog zo’n 6 kilo van mijn pre-zwangerschapsgewicht verwijderd. 6 kilo moet er nog vanaf dus, maar laten we wel wezen: ook toen was ik al niet lang genoeg voor m’n gewicht, en dus mag er best nog wat extra af. Omdat die borstvoeding, in tegenstelling tot wat men graag gelooft, geen drol doet, zal ik toch echt zelf aan het werk moeten.

Sinds ik een kind heb waar ik dag en nacht voor moet zorgen, schiet ik er zelf een beetje bij in. Ik leef regelmatig van een boterham of 2-3 en een avondmaaltijd. Veel te weinig natuurlijk, en als ik wil afvallen dan zou ik een stuk meer moeten eten. Nou.. daar kunnen we wel mee leven! Sporten heb ik heel lang niet kunnen en mogen doen, maar inmiddels ben ik kraamvrouw af en mag ik weer voorzichtig wat proberen. Ik ben voorzichtig weer begonnen met hardlopen en heb me inmiddels opgegeven voor de Loop Leeuwarden op 7 juni.

Nog 6 kilo dus, al is het stiekem nog meer. Maar ach, ik sleep tegenwoordig dagelijks twee volle melkkannen met me mee, en als je dat gewicht niet meetelt dan zijn die 6 er al weer af. En dat telt ook! ;) 

 

Liefs,
tineke.

Posted in Health

23/1/15

Ik heb wel eens vaker gezegd dat wij ontzettend mazzel hebben gehad met ons appartement. We wonen voor ‘studenten’ (we zijn op dit moment allebei geen student, maar goed) lekker groot en relatief goedkoop. Onze tweede slaapkamer werd twee jaar lang gebruikt als studeerkamer/inloopkast/rommelhok, maar inmiddels is het een mooi kinderkamertje geworden. Ons meiske slaapt nog lekker bij ons op de kamer (want mama is te lui om ‘s nachts het bed uit te moeten..) maar ik probeer haar overdag vaak in dit kamertje te laten slapen. Omdat ik het zelf zo fijn vind om bij andermans huis naar binnen te gluren, gun ik jullie ook even een kijkje.

21/1/15

♡ Een baby die heel rustig bij jou op schoot in slaap valt ♡ Een grote glimlach zien in de ochtend als je je baby uit bed komt halen. Goedemorgen!  ♡ Wanneer de baby overdag langer dan een half uurtje blijft slapen. Hallo schone vaat, opgeruimde woonkamer, opgehangen wasgoed en nieuwe blogposts! ♡ ‘s Nachts wakker worden door een jammerende baby en tot de conclusie komen dat ze je meer dan 3 uur aan één stuk heeft laten slapen. Thank you, darling ♡ Baby’s eerste lachje op camera vast kunnen leggen, en honderdduizend keer terug kijken als je niet samen bent ♡ Weekend! Zodat ik Baby na de eerste ochtendvoeding aan Vriend kan geven, en zelf nog even een paar uurtjes ongestoorde slaap kan inhalen op de bank ♡ Een douche die langer duurt dan 5 minuten, en niet onderbroken wordt door een huilend kind ♡ Pamperkontjes ♡ Middagje gaan winkelen en terugkomen met nieuwe baby kleding, in plaats van kleding voor jezelf ♡ Zwangerschapskilo’s beetje voor beetje kwijt raken ♡ Een baby die rustig blijft slapen als je met z’n tweeën door de stad loopt ♡ Eventjes in je eentje de stad in ♡ Of gewoon even baby-loos zijn ♡ Eindelijk een mooie box in huis hebben! Baby hoeft niet meer op de bank te liggen, als ik eventjes mijn handen vrij wil… ♡ Korting bij de Hema ♡ Dat éne leuke setje dat nu eindelijk past ♡ Babylachjes, babylachjes, babylachjes… 

 

Liefs,
tineke

Posted in Mama

19/1/15

Tijdens mijn zwangerschap heb ik mij aangemeld voor verschillende babydozen, en ben destijds zo dom geweest om mijn echte telefoonnummer op te geven. Toen ze mij iets later dus belden met een mooie aanbieding voor een abonnement op ‘Ouders van nu’ kon ik natuurlijk weer geen nee zeggen. Ik geniet inmiddels al een tijdje van dit tijdschrift, en een van mijn favoriete rubrieken is ‘updates’, waarin de leukste webshops, winkels en gadgets getipt worden. In de laatste uitgave werd de webshop Engelpunt.nl getipt, en dat is inmiddels een van mijn favoriete webshops. Ik gooi regelmatig mijn virtuele winkelmandje compleet vol (om vervolgens weer leeg te halen, want: geen geld).

Zelf kon ik mijn aankopen tot nog toe beperken tot de oh-zo populaire ‘make your own banner’ woordslinger en een doosje reuze confetti. Maar oef, check vooral even die honeycomb ballen, pom pom’s of papieren rietjes waarmee je elke groene smoothie op kan vrolijken. De prijzen vind ik ook heel fijn. Mocht je op zoek zijn naar kleine cadeautjes, dan is deze webshop zeker een must-see.

Liefs,
tineke

Sidenote: deze blogpost wordt op geen enkele manier gesponsord. Ik ben gewoon een enthousiaste klant :)