7/10/14

Toen ik van de week naar de documentaire ‘U kunt nog stemmen’ zat te kijken, bedacht ik me dat ik een aantal jaar terug helemaal verslaafd was aan een nummer van Dewi. Het stond me nog bij dat ik hem in mijn lijst van favorieten had gezet op youtube, dus na een flinke speurtocht (eerst naar m’n oude youtube account en vervolgens door de lijst van honderden oude favorieten) kwam ik hem weer tegen: Sour. De ‘party versie’ is niet zo mijn ding, maar deze akoestische versie vind ik heerlijk. Dus voor een klein beetje nostalgie, en voor de lazy sunday’s (of lazy everydays, in mijn geval) raad ik jullie dit nummer aan. You’re welcome. 

Liefs,
tineke

4/10/14

Ik heb, een aantal weken lang, een zwangerschapscursus gevolgd. Tijdens deze cursus werd ons aangeraden om op een gegeven moment even een matje te gebruiken, alvorens wij op de bank gingen zitten, want het zo zomaar eens kunnen dat je bevalling begint met gebroken vliezen. En hoewel het geen vlek zou worden, schijnt het wel een akelig geurtje te hebben die niet snel weer uit de bank trekt. “Zonde van je nieuwe bank” werd ons verteld, “want het einde van de zwangerschap kopen vrouwen massaal een nieuwe bank” grapte ze. We lachten er toen nog om, maar het word inmiddels wel akelig reëel.

Want hoewel ik al sinds het begin van mijn verlof wanhopig zit te wachten op nesteldrang zodat ik het huis eens goed kan schoonmaken, ben ik er nu achter gekomen dat ik wel degelijk last heb van dit ‘kwaaltje’. Nou uit het zich bij mij alleen niet in schoonmaken, maar in het (willen) herinrichten van elke kamer in ons huis. Nou heb ik niet direct de behoefte om mijn bank in te ruilen, maar er zijn genoeg objecten die ik wel zou willen ruilen.

Zo ben ik nog steeds heel gelukkig met onze Kallax kast (voorheen gewoon nog de Expedit), maar ben ik de troep die zich in de vakken verzamelt meer dan zat. Daarbij is de tafel die er aan vast zit wel erg klein, en zowel vriend als ikzelf zouden graag meer ruimte willen hebben om uitgebreid te kunnen eten. Daarnaast heb ik de meeste meubels in het wit gekocht, want ik hou van lekker simpel en strak, maar vind opeens de donkere eiken kleur zo mooi, en het liefst haal ik een nieuw TV meubel in huis (in die kleur) waar ook de DVD’s nog bij inpassen. Een mooie, hippe, salontafel erbij en ons huisje heeft alweer een hele andere stijl.

Maar hé, dat past nu niet bepaald binnen mijn budget dus ik zal het nog even met deze meubels moeten doen. Bijna jammer dat de babykamer al klaar is, anders had ik me daar nu op kunnen storten… Tot deze nesteldrang voorbij is blijf ik maar lekker op de bank zitten, in de hoop dat de kaboutertjes nog wel even voor me gaan schoonmaken.

Liefs,
tineke

Posted in Zwanger

1/10/14

Tot ziens, september.

Was jij onze laatste kinderloze maand, of heeft oktober deze eer? Dag september, de maand waarin ik eigenlijk heel weinig deed, maar waarin heel veel gebeurde. De eerste maand in jaren dat ik als niet-student door het leven ging. De maand waarin ik voor mijn gevoel ‘eindelijk’ met verlof ging en dus de maand waarin ik opeens full-time thuis zit. September was voor mij de maand van gebroken nachten, extreme maagzuur en morning sickness. De afgelopen maand heb ik vaker boven de WC gehangen dan de hele zwangerschap bij elkaar. Het is de maand waarin ik snipverkouden werd, en verrast werd met een babyshower. Het is de maand van de ‘laatste’ babyvoorbereidingen, al kan ik er voor oktober vast nog een paar verzinnen. De maand van de babywasjes, babykamer afmaken en de ‘laatste’ babyspullen in huis halen (want ook hier kan er vast nog wel een aantal van verzinnen). Het is de maand waarin de herfst begon en ik voor het eerst weer de kaarsjes aanstak.

Goodbye september, tot volgend jaar.

 

26/9/14

Het komt zo dichtbij nu! Nog zo’n 2,5 week te gaan voordat ons kindje echt geboren mag worden en als ons kind net zo koppig is als papa en mama dan duurt het uiterlijk nog zo’n 7 weken. Het einde is ‘eindelijk’ in zicht! Want hoewel we er in eerste instantie nog niet van uitgaan, kan september zomaar eens ons laatste kinderloze maand zijn.

Dat ik naar de eerste ontmoeting uitkijk spreekt voor zich, maar er zijn nog veel meer dingen waar ik zin in heb:

Christmas! De herfst is nog nauwelijks van start gegaan, en ik zit al naar de kerstverlichting te snakken. Een paar dagen terug liep ik nog met Vriend door de Praxis en werden de kerstbomen al klaargezet. Ik kan niet wachten tot ik weer door de kerstafdeling op de intratuin kan lopen en ik weer ‘legaal’ naar sky radio Christmas hits kan luisteren (want daar is het nog wel erg vroeg voor). Dat het ons eerste kerst wordt met z’n drieën zal wel de reden zijn dat ik hier nu al zo naar uitkijk, want het is nu nog wel heel vroeg!

Run baby, run! Ik weet nog precies wanneer ik voor het laatst hardliep: 9 maart 2014, tijdens de CPC loop in Den Haag samen met de rest van de JKR crew. Ik was net zwanger en wist al dat het voorlopig de laatste keer zou zijn dat ik m’n hardloopschoenen aan deed. De race was heerlijk. Ik liep rustig, maakte me niet druk om de tijd, genoot van de mensen langs de kant en de sfeer die er rond hing. Een echte zomerloper ben ik nooit geweest, maar lopen in de herfst vind ik fantastisch. Via timehop krijg ik nu de foto’s van een jaar geleden te zien, en IK WIL ZO GRAAG WEER! Misschien kan ik het over een paar maanden weer oppakken. Weer lekker vanaf het nulpunt beginnen en uiteindelijk toch eens de 10 kilometer aantikken. Maar wie weet heb ik daar met een baby wel helemaal geen tijd meer voor, only time will tell! 

Op stap met de kinderwagen. Uiteraard kijk ik ook uit naar het moment dat het ledikant voor het eerst gebruikt wordt, dat de kleertjes eens gedragen worden en om ons huis in een baby-walhalla te zien veranderen, maar die KINDERWAGEN. Het is gewoon zulk leuk speelgoed! Wij hebben de kinderwagen al in huis sinds ik 11 weken zwanger was, toen (behalve onze ouders) nog niemand van de zwangerschap af wist. Hij staat inmiddels al zolang in de kinderkamer, en ik kan niet wachten tot ik er buiten eindelijk eens mee kan lopen pronken! Kom maar op, baby!

 

23/9/14

Ai, lifeforrent wordt een klein beetje overgenomen door zwangerschapsblogjes, of niet? Tja, truth be told, het is ook eigenlijk het enige wat ik meemaak. Ik wil mijn subway avonturen wel delen, of plaatjes van Boris die de hele dag vervelend doet.. Ik wil zelfs een blogje schrijven over hoe ik de afwas doe, maar ach. Dat moet je dan ook maar net leuk vinden. Deze tag kwam ik tegen bij Betty, en vond ik best leuk om met jullie te delen. Bij deze:

1. Had je al lang een kinderwens voordat je zwanger werd?

Sinds zolang ik me kan herinneren wilde ik al kinderen krijgen, en als het even kon het liefst ook nog op een jonge leeftijd. Als we ergens baby’s tegenkwamen, dan keken we ze even na. We hebben samen vaak genoeg gefantaseerd over hoe onze kinderen er later uit zouden zien en hoe we ze zouden noemen. Dus ja, ik had al een behoorlijke kinderwens voor ik zwanger werd, maar toch had ik niet verwacht dat het zo snel al zou gebeuren! 

2. Had je van tevoren verwachtingen over je zwangerschap?

Het standaard verhaaltje: eerst word je misselijk en moe, na de eerste drie maanden is dat voorbij en krijg je weer wat meer energie, kun je van alles doen en pas in het laatste trimester wordt het echt zwaar.. Inmiddels weet ik dondersgoed dat er geen ‘standaard’ zwangerschap is. Zo was ik 4 maanden heel erg misselijk maar hoefde ik gelukkig niet met m’n hoofd boven de wc te hangen, en hoewel ik wel iets meer energie kreeg in het tweede trimester was ik ook toen nog erg moe.

3. Had je een voorkeur voor een zoon of een dochter?

Die voorkeur veranderde regelmatig. Het ene moment wilde ik een dochter, want: jurkjes, roze, poppen, prinsessen.. Maar zodra ik dan ergens een leuk jongetje tegen kwam dan neigde ik weer meer naar een zoontje, en zag ik hem in gedachten al met m’n vriend spelen. Inmiddels weten wij al heel lang wat we krijgen, maar jullie horen het waarschijnlijk in November pas ;)

4. Had je van tevoren al een duidelijk idee over welke babyspulletjes je wilde hebben? Wat heb je daar uiteindelijk van gekocht?

Voor ik zwanger was had ik er nog geen idee over, maar toen ik het eenmaal wist, ben ik direct gaan zoeken naar wat ik wilde. Ik koos al vrij snel voor een tweedehands Mutsy Transporter (kinderwagen) en heb die uiteindelijk ook voor een mooi prijsje kunnen krijgen! Qua babykamer had ik ook een heel duidelijk idee: alle meubeltjes in het wit en lekker strak, maar daar is uiteindelijk niets van terechtgekomen. Deels omdat ik het allemaal veel te duur vond, en deels omdat Vriend mijn smaak meubeltjes keihard afkeurde. Uiteindelijk staat het kinderkamertje vol met bij elkaar geschraapte meubeltjes, en dat vind ik eigenlijk net zo leuk!

5. Hoe vind je het om een steeds dikkere buik te krijgen?

M’n buik vind ik in principe best mooi. Aan de extra kilo’s kan ik ook wel wennen, en ach, van de striae heb ik ook niet zoveel last. Het enige vervelende vind ik, dat hij nu wel heel erg in het pad zit. Bukken doe ik zo weinig mogelijk en zoals ik al eerder zei krijg ik mijn schoenen nog maar lastig aan. Stiekem hoop ik dus dat die buik niet heel veel groter meer gaat worden!

6. Had/heb je twijfels en onzekerheden tijdens deze zwangerschap?

Ik kan me niet voorstellen dat er zwangere vrouwen zijn die hier TOTAAL geen last van hebben. Toen ik net zwanger was kon ik het nauwelijks geloven. Ik was er dan ook overtuigd dat ik bij de eerste echo te horen zou krijgen dat het kindje niet meer leefde, of dat ik helemaal niet zwanger was en het allemaal tussen m’n oren zat. Na de echo was ik even overtuigd, maar voor de volgende controle had ik weer exact hetzelfde gevoel. Het verdween pas een beetje toen ik de baby echt begon te voelen, maar daarna kwamen de dagen dat ik me weer druk maakte omdat ik de baby niet of niet genoeg voelde. Gelukkig zijn er maar weinig van zulke dagen en voel ik as we speak weer een voet in m’n ribben duwen!

7. Doe je iets om je voor te bereiden op de bevalling?

Stiekem maak ik me helemaal niet zo druk om die bevalling. Ik laat het allemaal lekker over me heen komen en ik zie wel hoe het gaat! Wel heb ik een zwangerschapscursus gevolgd, zodat ik een beter idee heb hoe een bevalling verloopt.

8. Waar kijk je heel erg naar uit als je baby er straks is?

Even afgezien van de eerste ontmoeting en het leren kennen van de baby, kijk ik heel erg uit naar onze eerste kerst als een gezin. Ik heb het idee dat elke feestdag zoveel leuker wordt met kinderen! Ik kan straks weer Sinterklaas gaan vieren zoals het bedoeld is, hoe tof is dat?

9. Valt de zwangerschap je tot nu toe mee of tegen?

Ik vind dat ik weinig te klagen heb, omdat alles gewoon goed gaat. Met de baby is alles prima en alles verloopt volgens het boekje. Toch vind ik een zwangerschap me tegen vallen. Vanaf het begin kostte alles opeens heel veel moeite, krijg nu toch ook wel veel last van mijn rug en bekken

Posted in Zwanger