21/12/14

Oh jongens, waar je wel niet over na moet denken als je een blog hebt en een baby krijgt. Wil ik haar erbij betrekken? Ga ik verder als heuse mommyblogger? Ga ik wel foto’s plaatsen of haar naam bekend maken? Allemaal dingen waar men zich 20 jaar terug nog absoluut niet mee bezig hoefde te houden. Hoe je het ook wendt of keert, de kinderen van nu zijn de eerste generatie die opgroeien met hun hele leven op het internet. En tja, hoe gaan hun klasgenoten later reageren als ze op hun ouders’ twitter/facebook/instagram of zelfs blog allemaal babyfoto’s tegen komen.

Een tijdje heb ik gedacht dat ik geen foto’s zou gaan delen. Die gedachte liet ik al snel varen, want ik vond het al moeilijk om tijdens de zwangerschap geen foto’s te delen waarop het geslacht van ons nageslacht af te leiden was. Eenmaal geboren was ik ook veel te trots om geen foto’s te delen, dus ja, Sofie siert momenteel mijn instagram profiel. Om het toch enigszins privé te houden (ik weet ook wel dat online = online, en niet privé) heb ik die direct achter slot en grendel gezet. Ook de reden dat hier in de menubalk een mooi zwart vlak met vraagteken staat. Hoe ik het op Lifeforrent wilde betrekken wist ik eigenlijk pas toen ik het antwoord bij Lindsay tegenkwam. Ik heb een lifestyle blog, geen mommyblog, en ga ook precies zo verder. Er zullen vast blogs over het moederschap voorbij komen, maar dat wordt niet de nieuwe rode draad.

En als ik zeg ‘blogs over het moederschap’, dan bedoel ik ook ‘blogs over het moederschap’. Niet over Sofie. Ik voel geen behoefte om maandelijkse updates, haar laatste mijlpalen, of gênante poepverhalen te delen met het www. Het lijkt mij toch een duizend maal gênanter als mijn klasgenoten alle babyVERHALEN van mij terug kunnen vinden online, dan een paar babyfoto’s. Don’t get me wrong, die poepverhalen komen heus voorbij op verjaardagsfeestjes (elk jaar weer) en we zullen ze vast ook delen als ze ooit gaat trouwen of zelf kinderen gaat krijgen (ik krijg die van mij ook nog regelmatig te horen, dus die traditie zullen we vast voortzetten..). Maar de HELE wereld hoeft die natuurlijk niet te lezen ;)

Tot zover mijn ‘kleine’ update. Mocht jij nou wel een mommyblogger zijn en mijlpalen en updates delen, lekker blijven doen, want die vind ik ook heerlijk om te lezen!

 

Liefs,
tineke.

Posted in Mama

9/12/14

Nog een dag of 4, en Sofie is alweer een hele maand oud. Enerzijds voelt het alsof ik gisteren pas ben bevallen, anderzijds voelt het alsof ze altijd al bij ons is geweest. Van bloggen is het de afgelopen maand niet gekomen, maar ik vond het wel een leuk idee om jullie even een update te geven. De kraam is al een tijdje weg, en niet veel later ging Vriend weer terug naar het werk. Het ‘echte’ leven is nu weer begonnen. Inmiddels hebben we aardig onze draai gevonden, al is het nog steeds niet altijd makkelijk.

De slapeloze nachten
In de kraamweek hielp Vriend me ‘s nachts met voeden. Zelf was ik nog niet helemaal hersteld en had ik hulp nodig met het verschonen en temperaturen. Inmiddels kan ik zelf weer vrijwel alles, dus ben ik degene die de nachten wakker wordt. Als ik echt hulp nodig heb dan kan ik Vriend best wakker maken, maar stiekem vind ik het wel zo eerlijk omdat hij om half 7 ook alweer in de auto naar z’n werk stapt en ik (hopelijk) nog even door kan slapen. De afgelopen nachten gingen redelijk goed, maar daarvoor kwam Sofie zo ongeveer om de twee uur voor een voeding. Twee uurtjes slaap klinkt niet verkeerd, maar let wel: als Sofie om 2 uur wil eten, is zij rond 20 over 2 klaar, houd ik haar nog een minuut of tien rechtop zodat ze een boertje kan laten en wacht ik tot ze in slaap valt voor ik haar weer terug leg. Meestal begint ze dan weer wat te jammeren en ben ik nog eventjes bezig met troosten voor we beide weer rond een uur of 3 in slaap vallen. Om een uur of 4 komt ze dan weer voor de volgende voeding ;) De eerste twee weken vond ik het heel zwaar om niet te slapen. Zo zat ik ‘s nachts regelmatig huilend in bed met een baby die niet wilde slapen en kwam de gedachte ‘stop dat kind asjeblieft terug waar het vandaan komt’ regelmatig voorbij. Het is niet dat ik nu veel meer slaap krijg, maar ik leer er wel beter mee om te gaan!

Borstvoeding
Ik weet niet of ik het al eens gemeld had, maar ik geef momenteel borstvoeding. Ik ben mij er heel erg van bewust dat ik hier heel erg mazzel mee heb, want ik heb er nog nooit problemen mee gehad. Het kwam direct op gang, heeft nooit pijn gedaan, ik heb meer dan genoeg, en ook Sofie weet precies hoe het werkt. Om toch ook aan flesjes te wennen zijn we gisteren begonnen met oefenen. Ik heb een handkolf in huis gehaald, en gisteren heeft ze voor het eerst een flesje leeggedronken. Ik vind het een fijn idee dat ik ook eens van huis kan zonder me druk te maken of ze wel genoeg eten krijgt! 

En met ons?
Zoals ik eerder al zei, volgens mij hebben we onze draai inmiddels aardig gevonden. Het is uiteraard een hele verandering, en de eerste weken miste ik Vriend ontzettend. Hij zat gewoon naast me op de bank, maar hij was opeens papa en ik mama. Ik had zo’n heimwee naar ‘ons’. Inmiddels gaat dat al een stuk beter. Sofie ligt ‘s nachts niet meer tussen ons in te slapen, en we hebben ‘s avonds een paar uurtjes voor ons tweeën als Sofie ligt te slapen. Ze ligt gewoon in de woonkamer, maar toch fijn om even quality time door te brengen. Met mij gaat het ook steeds beter. Ik ben dolgelukkig dat die dikke buik weg is en dat ik weer langere stukjes kan wandelen. Ik ben nog niet helemaal weer de oude (iets met ontstoken hechtingen, auw) maar ik begin me met de dag steeds meer ‘mens’ te voelen!

Het moederschap is zwaarste en tegelijkertijd ook het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt. In een roze wolk geloof ik niet echt. Het heeft een tijdje geduurd voordat ik het besef kreeg dat Sofie echt ons kind was: die onvoorwaardelijke liefde moe(s)t echt even groeien. Ik vind haar elke dag leuker, en af en toe wordt ik overvallen door de liefde die ik voor dat kleine meisje voel. Onvoorstelbaar… Dat dit echt van ons is! 

 

Liefs,
tineke

Posted in Mama

27/11/14

De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Om deze te kunnen bekijken, vul het wachtwoord hieronder in:

Posted in Persoonlijk
Voer je wachtwoord in om reacties te bekijken

21/11/14

Geboren op 13 november 2014: Sofie Lynn. 

We maken het goed, en genieten van ons laatste vrije weekend voordat Vriend maandag weer aan het werk gaat. Blogjes verschijnen vanzelf wel weer eens!

Liefs,
tineke

Posted in Mama

10/11/14

Stiekem zit ik m’n blogjes een beetje uit te stellen tot ik eindelijk kan zeggen: The baby’s here! Maar we zijn nu al een week na de uitgerekende datum en nog steeds zit de baby lekker warm in m’n baarmoeder genesteld. Ach, dan kan ik maar beter weer een paar blogjes gaan schrijven. Misschien gaat de tijd dan ook nog wat sneller voorbij ;) 

 

Het is inmiddels alweer eventjes geleden dat ik een mailtje kreeg van CanvasCompany met de vraag of ik interesse had in het testen van hun producten. Eh, natuurlijk! Ons huis (en dan met name de slaapkamer) staat vol met foto’s en daar zou ik er zeker wel een paar bij willen hebben. Met het oog op de naderende bevalling stelde ik mijn bestelling zo lang mogelijk uit in de hoop een mooie foto van ons kindje af te kunnen drukken, maar toen deze zich maar niet liet zien besloot ik voor een andere foto.
Het is er een van vorig jaar zomer geworden, toen we een dagje naar Disneyland Parijs zijn geweest. Ik heb hem via FotoOpAluminium laten afdrukken op, je raad het al, aluminium. Bestellen gaat vrij simpel: je kiest je product, kiest je foto en geeft je voorkeuren aan. Zo heb ik gekozen voor een geborstelde versie. Dit houdt in dat je het aluminium door de foto heen ziet. Wil je dit niet, dan kun je ook kiezen voor een witte achtergrond, dan heb je de werkelijke kleuren van de foto!

Ik was erg verrast dat de foto zo dun is. Waarom zou ik niet weten, want natuurlijk is aluminium lang zo dik niet als een foto op canvas! dat hij zo dun is betekent wel dat je hem makkelijk tegen de muur aan kan zetten of ergens op kunt hangen. De prijs vind ik ook echt ontzettend meevallen! Afhankelijk van de grootte, heb je al een foto voor €9,47. Nou, mooi verjaardagscadeau dacht ik!

 

Liefs,
tineke