26/9/14

Het komt zo dichtbij nu! Nog zo’n 2,5 week te gaan voordat ons kindje echt geboren mag worden en als ons kind net zo koppig is als papa en mama dan duurt het uiterlijk nog zo’n 7 weken. Het einde is ‘eindelijk’ in zicht! Want hoewel we er in eerste instantie nog niet van uitgaan, kan september zomaar eens ons laatste kinderloze maand zijn.

Dat ik naar de eerste ontmoeting uitkijk spreekt voor zich, maar er zijn nog veel meer dingen waar ik zin in heb:

Christmas! De herfst is nog nauwelijks van start gegaan, en ik zit al naar de kerstverlichting te snakken. Een paar dagen terug liep ik nog met Vriend door de Praxis en werden de kerstbomen al klaargezet. Ik kan niet wachten tot ik weer door de kerstafdeling op de intratuin kan lopen en ik weer ‘legaal’ naar sky radio Christmas hits kan luisteren (want daar is het nog wel erg vroeg voor). Dat het ons eerste kerst wordt met z’n drieën zal wel de reden zijn dat ik hier nu al zo naar uitkijk, want het is nu nog wel heel vroeg!

Run baby, run! Ik weet nog precies wanneer ik voor het laatst hardliep: 9 maart 2014, tijdens de CPC loop in Den Haag samen met de rest van de JKR crew. Ik was net zwanger en wist al dat het voorlopig de laatste keer zou zijn dat ik m’n hardloopschoenen aan deed. De race was heerlijk. Ik liep rustig, maakte me niet druk om de tijd, genoot van de mensen langs de kant en de sfeer die er rond hing. Een echte zomerloper ben ik nooit geweest, maar lopen in de herfst vind ik fantastisch. Via timehop krijg ik nu de foto’s van een jaar geleden te zien, en IK WIL ZO GRAAG WEER! Misschien kan ik het over een paar maanden weer oppakken. Weer lekker vanaf het nulpunt beginnen en uiteindelijk toch eens de 10 kilometer aantikken. Maar wie weet heb ik daar met een baby wel helemaal geen tijd meer voor, only time will tell! 

Op stap met de kinderwagen. Uiteraard kijk ik ook uit naar het moment dat het ledikant voor het eerst gebruikt wordt, dat de kleertjes eens gedragen worden en om ons huis in een baby-walhalla te zien veranderen, maar die KINDERWAGEN. Het is gewoon zulk leuk speelgoed! Wij hebben de kinderwagen al in huis sinds ik 11 weken zwanger was, toen (behalve onze ouders) nog niemand van de zwangerschap af wist. Hij staat inmiddels al zolang in de kinderkamer, en ik kan niet wachten tot ik er buiten eindelijk eens mee kan lopen pronken! Kom maar op, baby!

 

23/9/14

Ai, lifeforrent wordt een klein beetje overgenomen door zwangerschapsblogjes, of niet? Tja, truth be told, het is ook eigenlijk het enige wat ik meemaak. Ik wil mijn subway avonturen wel delen, of plaatjes van Boris die de hele dag vervelend doet.. Ik wil zelfs een blogje schrijven over hoe ik de afwas doe, maar ach. Dat moet je dan ook maar net leuk vinden. Deze tag kwam ik tegen bij Betty, en vond ik best leuk om met jullie te delen. Bij deze:

1. Had je al lang een kinderwens voordat je zwanger werd?

Sinds zolang ik me kan herinneren wilde ik al kinderen krijgen, en als het even kon het liefst ook nog op een jonge leeftijd. Als we ergens baby’s tegenkwamen, dan keken we ze even na. We hebben samen vaak genoeg gefantaseerd over hoe onze kinderen er later uit zouden zien en hoe we ze zouden noemen. Dus ja, ik had al een behoorlijke kinderwens voor ik zwanger werd, maar toch had ik niet verwacht dat het zo snel al zou gebeuren! 

2. Had je van tevoren verwachtingen over je zwangerschap?

Het standaard verhaaltje: eerst word je misselijk en moe, na de eerste drie maanden is dat voorbij en krijg je weer wat meer energie, kun je van alles doen en pas in het laatste trimester wordt het echt zwaar.. Inmiddels weet ik dondersgoed dat er geen ‘standaard’ zwangerschap is. Zo was ik 4 maanden heel erg misselijk maar hoefde ik gelukkig niet met m’n hoofd boven de wc te hangen, en hoewel ik wel iets meer energie kreeg in het tweede trimester was ik ook toen nog erg moe.

3. Had je een voorkeur voor een zoon of een dochter?

Die voorkeur veranderde regelmatig. Het ene moment wilde ik een dochter, want: jurkjes, roze, poppen, prinsessen.. Maar zodra ik dan ergens een leuk jongetje tegen kwam dan neigde ik weer meer naar een zoontje, en zag ik hem in gedachten al met m’n vriend spelen. Inmiddels weten wij al heel lang wat we krijgen, maar jullie horen het waarschijnlijk in November pas ;)

4. Had je van tevoren al een duidelijk idee over welke babyspulletjes je wilde hebben? Wat heb je daar uiteindelijk van gekocht?

Voor ik zwanger was had ik er nog geen idee over, maar toen ik het eenmaal wist, ben ik direct gaan zoeken naar wat ik wilde. Ik koos al vrij snel voor een tweedehands Mutsy Transporter (kinderwagen) en heb die uiteindelijk ook voor een mooi prijsje kunnen krijgen! Qua babykamer had ik ook een heel duidelijk idee: alle meubeltjes in het wit en lekker strak, maar daar is uiteindelijk niets van terechtgekomen. Deels omdat ik het allemaal veel te duur vond, en deels omdat Vriend mijn smaak meubeltjes keihard afkeurde. Uiteindelijk staat het kinderkamertje vol met bij elkaar geschraapte meubeltjes, en dat vind ik eigenlijk net zo leuk!

5. Hoe vind je het om een steeds dikkere buik te krijgen?

M’n buik vind ik in principe best mooi. Aan de extra kilo’s kan ik ook wel wennen, en ach, van de striae heb ik ook niet zoveel last. Het enige vervelende vind ik, dat hij nu wel heel erg in het pad zit. Bukken doe ik zo weinig mogelijk en zoals ik al eerder zei krijg ik mijn schoenen nog maar lastig aan. Stiekem hoop ik dus dat die buik niet heel veel groter meer gaat worden!

6. Had/heb je twijfels en onzekerheden tijdens deze zwangerschap?

Ik kan me niet voorstellen dat er zwangere vrouwen zijn die hier TOTAAL geen last van hebben. Toen ik net zwanger was kon ik het nauwelijks geloven. Ik was er dan ook overtuigd dat ik bij de eerste echo te horen zou krijgen dat het kindje niet meer leefde, of dat ik helemaal niet zwanger was en het allemaal tussen m’n oren zat. Na de echo was ik even overtuigd, maar voor de volgende controle had ik weer exact hetzelfde gevoel. Het verdween pas een beetje toen ik de baby echt begon te voelen, maar daarna kwamen de dagen dat ik me weer druk maakte omdat ik de baby niet of niet genoeg voelde. Gelukkig zijn er maar weinig van zulke dagen en voel ik as we speak weer een voet in m’n ribben duwen!

7. Doe je iets om je voor te bereiden op de bevalling?

Stiekem maak ik me helemaal niet zo druk om die bevalling. Ik laat het allemaal lekker over me heen komen en ik zie wel hoe het gaat! Wel heb ik een zwangerschapscursus gevolgd, zodat ik een beter idee heb hoe een bevalling verloopt.

8. Waar kijk je heel erg naar uit als je baby er straks is?

Even afgezien van de eerste ontmoeting en het leren kennen van de baby, kijk ik heel erg uit naar onze eerste kerst als een gezin. Ik heb het idee dat elke feestdag zoveel leuker wordt met kinderen! Ik kan straks weer Sinterklaas gaan vieren zoals het bedoeld is, hoe tof is dat?

9. Valt de zwangerschap je tot nu toe mee of tegen?

Ik vind dat ik weinig te klagen heb, omdat alles gewoon goed gaat. Met de baby is alles prima en alles verloopt volgens het boekje. Toch vind ik een zwangerschap me tegen vallen. Vanaf het begin kostte alles opeens heel veel moeite, krijg nu toch ook wel veel last van mijn rug en bekken

Posted in Zwanger

8/9/14

32 weken. Vandaag ben ik 32 weken zwanger. Ik heb nog 8 weken te gaan tot m’n due date en hoe je het ook wendt of keert: over 10 weken ben ik sowieso mama! I’ve said it before, and I’ll say it again: wat gaat de tijd belachelijk snel. Het ene moment denk ik dat het nu echt wel even in een lagere versnelling mag, maar aan de andere kant kijk ik er ook heel erg naar uit dat mijn lichaam weer van mezelf is!

Hoe het gaat? Ach, prima. Fysiek wordt het allemaal wat zwaarder en, hoewel ik slechts een paar dagen per week werk, kijk ik heel erg uit naar mijn verlof. Ik merk dat al het staan/lopen/schoonmaken z’n tol eist, en ik kan niet wachten tot ik me volledig op het babywerk kan storten. Grappig, want hier keek ik juist nog zo tegen op (“wat moet ik toch de hele dag doen?!). Mijn zwangerschap verloopt tot nog toe nog steeds volgens het boekje. M’n bloeddruk is nog prima in orde, de baby doet het goed en laat regelmatig van zich horen (lees: de hele dag door), en ligt al netjes met het hoofd beneden. Daar waar ik de afgelopen weken verschrikkelijk last had van maagzuur, lijkt dit nu weer voorbij te zijn en ik heb voornamelijk last van pijntjes als ik een lange avond gewerkt heb. In principe heb ik dus niets te klagen.

That being said, ik ben het wel heel erg zat dat ik geen trappen meer op kan lopen, en dat m’n vriend m’n schoenen aan moet doen omdat er bij mij een dikke toeter in het pad zit. Als ik te lang in dezelfde houding lig krijg ik last van m’n heupen, maar me omdraaien in bed kost ook weer zoveel moeite. Ik vind het heerlijk om het kindje de hele dag te voelen bewegen, om de voetjes weg te duwen als ik weer een trap krijg en om mijn hele buik te zien bewegen, maar de trappen in m’n blaas of tegen m’n ribben worden nu wel een beetje vervelend. Daarnaast ben ik nu gewoon heel nieuwsgierig naar het kind dat al 7 maanden in mijn buik leeft. Er wordt wel eens gezegd dat 9 maanden precies lang genoeg is voor een zwangerschap, en daar ben ik het wel mee eens. Waar ik het ouderschap in eerste instantie heel angstaanjagend vond, is dit langzamerhand veel minder eng geworden. Natuurlijk is het nog steeds retespannend, maar de angst heeft plaatsgemaakt voor verlangen. Ik wil het kindje zien, vasthouden, en overladen met knuffels en kusjes. Ik wil ons babykamertje in gebruik gaan nemen, geboortekaartjes versturen, beschuit met muisjes gaan eten en last but not least: ik wil gewoon als gezin verder gaan.

Maar daar zal ik nog even op moeten wachten.

 

Liefs,
tineke

Posted in Zwanger

29/8/14

Het is nog augustus, maar ik zit al helemaal in herfstsferen. Ik heb weer de neiging om m’n kaarsjes aan te steken ‘s avonds, en hoewel het nog iets te warm is, loop ik de hele dag in m’n vest rond. De zomer mag nog best eventjes terugkomen, maar als de herfst zich nu al aandient vind ik dat ook helemaal niet erg.

Één probleem dat ieder jaar weer terug komt: de herfstlaarzen. Ik ben al ja-ren op zoek naar HET perfecte paar laarzen. Bruin, niet te laag en niet te lomp, en geen hak. Af en toe komt er een paar voorbij dat het net niet is, maar goed voor een seizoen. Voor een goed paar laarzen wil ik best wat meer geld uitgeven, maar dan moet het het perfecte paar zijn. En laat ik die na al die jaren nog steeds niet gevonden hebben…

Bron: 1, 2, 3, 4

De laarzen van Refresh en New Look zijn iets meer budget, maar daar zou ik na één seizoen wel zat van zijn denk ik. De laarzen van Ralph Lauren zijn mooi maar onbetaalbaar, en die van Pier One komen het dichtst in de buurt van mijn ideaalbeeld. Nog steeds veel geld, maar voor een paar laarzen dat ik jaren aan kan is het een investering, uiteraard ;). Helaas is ook van deze laars de schacht wijdte veel te klein, en gaat de zoektocht voor mij nog eventjes door… Hebben jullie al wel het perfecte paar laarzen gevonden?

Liefs,
tineke

27/8/14

Nu ik tijdelijk even niet naar school ga, en mijn verlof steeds dichterbij komt, heb ik opeens zeeën van tijd. Nou wordt het grootste gedeelte van die tijd opgemaakt aan de afwas en middagdutjes, maar in de tijd die overblijft wil ik best eens wat nieuws proberen! Ik heb in de tussentijd al heel wat DIY’s opgeslagen, en het wordt hoog tijd om ook eens iets daadwerkelijk te doen. Een paar van mijn favoriete DIY’s op een rijtje:

Bron v.l.n.r:  blackandwhiteandloveallover, ikeaabeautifulmess, abeautifulmess

Een mobiel voor boven het ledikantje, of ooit boven een box, vind ik zo leuk staan! Ik kan er natuurlijk een kopen, maar hoe leuk is het om je eigen mobiel te maken? Ik vond deze via pinterest en zou deze ook heel graag hier in huis willen!

Dit Ribba fotolijstje van de ikea heb ik al een tijdje in huis. Ik wilde er iets leuks mee doen voor op de babykamer. Wat precies, weet ik nog niet, maar ik vond dit voorbeeld wel heel tof!

Sinds ik mijn iPhone 5 in huis heb zit er al hetzelfde, saaie hoesje omheen. Het liefst gebruik ik helemaal geen hoesje maar omdat die inmiddels wel heel erg versleten is, durf ik het nog niet zonder hoesje aan. Ik kan alleen nooit leuke vinden, dan is zo’n DIY hoesje toch een goede optie!

En tot slot: Hoe tof zijn deze kussens? Het lijkt me gewoon heel gaaf om hier in huis wat meer zelfgemaakte spulletjes te hebben. Hoewel vriend een hekel heeft aan kussentjes op de bank, heb ik er het liefst zo veel mogelijk!

Dat waren ze, mijn DIY’s to try! Of het er daadwerkelijk van gaat komen moeten we nog zien, maar ach. Hebben jullie in de tussentijd nog meer DIY’s voor mij?

Liefs,
tineke.