8/9/14

32 weken. Vandaag ben ik 32 weken zwanger. Ik heb nog 8 weken te gaan tot m’n due date en hoe je het ook wendt of keert: over 10 weken ben ik sowieso mama! I’ve said it before, and I’ll say it again: wat gaat de tijd belachelijk snel. Het ene moment denk ik dat het nu echt wel even in een lagere versnelling mag, maar aan de andere kant kijk ik er ook heel erg naar uit dat mijn lichaam weer van mezelf is!

Hoe het gaat? Ach, prima. Fysiek wordt het allemaal wat zwaarder en, hoewel ik slechts een paar dagen per week werk, kijk ik heel erg uit naar mijn verlof. Ik merk dat al het staan/lopen/schoonmaken z’n tol eist, en ik kan niet wachten tot ik me volledig op het babywerk kan storten. Grappig, want hier keek ik juist nog zo tegen op (“wat moet ik toch de hele dag doen?!). Mijn zwangerschap verloopt tot nog toe nog steeds volgens het boekje. M’n bloeddruk is nog prima in orde, de baby doet het goed en laat regelmatig van zich horen (lees: de hele dag door), en ligt al netjes met het hoofd beneden. Daar waar ik de afgelopen weken verschrikkelijk last had van maagzuur, lijkt dit nu weer voorbij te zijn en ik heb voornamelijk last van pijntjes als ik een lange avond gewerkt heb. In principe heb ik dus niets te klagen.

That being said, ik ben het wel heel erg zat dat ik geen trappen meer op kan lopen, en dat m’n vriend m’n schoenen aan moet doen omdat er bij mij een dikke toeter in het pad zit. Als ik te lang in dezelfde houding lig krijg ik last van m’n heupen, maar me omdraaien in bed kost ook weer zoveel moeite. Ik vind het heerlijk om het kindje de hele dag te voelen bewegen, om de voetjes weg te duwen als ik weer een trap krijg en om mijn hele buik te zien bewegen, maar de trappen in m’n blaas of tegen m’n ribben worden nu wel een beetje vervelend. Daarnaast ben ik nu gewoon heel nieuwsgierig naar het kind dat al 7 maanden in mijn buik leeft. Er wordt wel eens gezegd dat 9 maanden precies lang genoeg is voor een zwangerschap, en daar ben ik het wel mee eens. Waar ik het ouderschap in eerste instantie heel angstaanjagend vond, is dit langzamerhand veel minder eng geworden. Natuurlijk is het nog steeds retespannend, maar de angst heeft plaatsgemaakt voor verlangen. Ik wil het kindje zien, vasthouden, en overladen met knuffels en kusjes. Ik wil ons babykamertje in gebruik gaan nemen, geboortekaartjes versturen, beschuit met muisjes gaan eten en last but not least: ik wil gewoon als gezin verder gaan.

Maar daar zal ik nog even op moeten wachten.

 

Liefs,
tineke

Posted in Zwanger

29/8/14

Het is nog augustus, maar ik zit al helemaal in herfstsferen. Ik heb weer de neiging om m’n kaarsjes aan te steken ‘s avonds, en hoewel het nog iets te warm is, loop ik de hele dag in m’n vest rond. De zomer mag nog best eventjes terugkomen, maar als de herfst zich nu al aandient vind ik dat ook helemaal niet erg.

Één probleem dat ieder jaar weer terug komt: de herfstlaarzen. Ik ben al ja-ren op zoek naar HET perfecte paar laarzen. Bruin, niet te laag en niet te lomp, en geen hak. Af en toe komt er een paar voorbij dat het net niet is, maar goed voor een seizoen. Voor een goed paar laarzen wil ik best wat meer geld uitgeven, maar dan moet het het perfecte paar zijn. En laat ik die na al die jaren nog steeds niet gevonden hebben…

Bron: 1, 2, 3, 4

De laarzen van Refresh en New Look zijn iets meer budget, maar daar zou ik na één seizoen wel zat van zijn denk ik. De laarzen van Ralph Lauren zijn mooi maar onbetaalbaar, en die van Pier One komen het dichtst in de buurt van mijn ideaalbeeld. Nog steeds veel geld, maar voor een paar laarzen dat ik jaren aan kan is het een investering, uiteraard ;). Helaas is ook van deze laars de schacht wijdte veel te klein, en gaat de zoektocht voor mij nog eventjes door… Hebben jullie al wel het perfecte paar laarzen gevonden?

Liefs,
tineke

27/8/14

Nu ik tijdelijk even niet naar school ga, en mijn verlof steeds dichterbij komt, heb ik opeens zeeën van tijd. Nou wordt het grootste gedeelte van die tijd opgemaakt aan de afwas en middagdutjes, maar in de tijd die overblijft wil ik best eens wat nieuws proberen! Ik heb in de tussentijd al heel wat DIY’s opgeslagen, en het wordt hoog tijd om ook eens iets daadwerkelijk te doen. Een paar van mijn favoriete DIY’s op een rijtje:

Bron v.l.n.r:  blackandwhiteandloveallover, ikeaabeautifulmess, abeautifulmess

Een mobiel voor boven het ledikantje, of ooit boven een box, vind ik zo leuk staan! Ik kan er natuurlijk een kopen, maar hoe leuk is het om je eigen mobiel te maken? Ik vond deze via pinterest en zou deze ook heel graag hier in huis willen!

Dit Ribba fotolijstje van de ikea heb ik al een tijdje in huis. Ik wilde er iets leuks mee doen voor op de babykamer. Wat precies, weet ik nog niet, maar ik vond dit voorbeeld wel heel tof!

Sinds ik mijn iPhone 5 in huis heb zit er al hetzelfde, saaie hoesje omheen. Het liefst gebruik ik helemaal geen hoesje maar omdat die inmiddels wel heel erg versleten is, durf ik het nog niet zonder hoesje aan. Ik kan alleen nooit leuke vinden, dan is zo’n DIY hoesje toch een goede optie!

En tot slot: Hoe tof zijn deze kussens? Het lijkt me gewoon heel gaaf om hier in huis wat meer zelfgemaakte spulletjes te hebben. Hoewel vriend een hekel heeft aan kussentjes op de bank, heb ik er het liefst zo veel mogelijk!

Dat waren ze, mijn DIY’s to try! Of het er daadwerkelijk van gaat komen moeten we nog zien, maar ach. Hebben jullie in de tussentijd nog meer DIY’s voor mij?

Liefs,
tineke.

25/8/14

Spannend hoor, zo’n dagje ploggen. Wel onwijs moeilijk, overigens. Zo kwam ik er later pas achter dat ik tijdens de lunch helemaal geen foto’s genomen had (ik beloof plechtig dat ik echt wel gegeten heb!) en was ik mijn telefoon zelfs compleet vergeten toen we even een uitstapje maakten (gevalletje pregnancy brain?). Toch best leuk om zo eens een dag vast te leggen. Ik ben van plan om sporadisch eens een plog-dagje te houden om jullie zo eens een kijkje te geven in mijn dagelijks leven. Are you ready? Here we go.

 

De dag begint al vroeg. Vriend moet aan het werk, en omdat ik al de hele week niet eerder dan 11 uur m’n bed uit kom, besluit ik vandaag om maar direct uit bed te stappen. Het is half acht, goedemorgen! 

22/8/14

Ik zie vaak tags voorbij komen, en meestal doe ik er niet aan mee. Maar ach, deze travel tag vond ik zo leuk dat ik het niet kon laten! Vergeten we gewoon even dat ik momenteel bijna 7 maanden zwanger ben en verre reizen de komende jaren uitgesloten zijn…

Afgelopen zomer, in Frankrijk. Het uitzicht op ons huis.

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?
Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Denemarken, Noorwegen, Engeland, de Verenigde Staten.

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?
Mijn grootste droomreis is een roadtrip door de Verenigde Staten. Heerlijk lijkt me dat! Daarnaast wil ik dolgraag eens naar het puntje van Noorwegen om daar het Noorderlicht te zien. Maar omdat beide reizen een beetje valsspelen zijn, omdat ik in beide landen al eens geweest ben, zou ik zeggen: Australië. Lijkt me een fantastisch vakantieland!

Het uitzicht vanaf het puntje van de Eiffeltoren.

Wat is jouw meest ideale vakantie?
Een vakantie met een beetje van alles. Een paar steden bezoeken, een beetje cultuur snuiven, maar tegelijkertijd ook lekker op de camping blijven. Een dagje luieren bij het zwembad of een boekje lezen op het strand. Lekker veel afwisseling!

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
Oke, eigenlijk heb ik deze vraag al beantwoord: in ieder geval de Verenigde Staten, maar dat is een klein beetje een tweede thuis. En daarnaast wil ik heel graag weer eens naar Noorwegen, want wauw. Daar zijn zowel vriend als ik een klein beetje verliefd op geworden, twee jaar geleden!

Mijn favoriete vakantiefoto, puntje van de Fjellenden in Noorwegen

Laat je allerleukste vakantiefoto eens zien
Zonder twijfel, deze foto uit Noorwegen. Hihi, ik heb hem al vaak gebruikt bij blogjes maar ik kan me dit gevoel gewoon zo goed herinneren! Een hele klim naar boven, het uitzicht over de bergen in de verte en het gevoel de enige mensen op aarde te zijn. Het was fantastisch.

Met wie ga je meestal op reis?
Tegenwoordig met Vriend, al ben ik ook vaak met m’n ouders op reis geweest. Zo ook dit jaar, en vorig jaar.

Dagje disneyland parijs, in de zomer van 2013

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?
Uiteraard. Op verschillende plekken, al kan ik me niet helemaal meer herinneren waar. In ieder geval heb ik gekampeerd in Friesland, Groningen en Limburg. En op Ameland, uiteraard.

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?
Moeilijk! In niet-zwangere toestand vind ik een attractiepark fantastisch (Want zwanger mag je nauwelijks ergens in..) maar ik vind het slenteren door een dierentuin ook hartstikke leuk. Ik denk dat ik de komende jaren voor een dierentuin ga. Is misschien iets geschikter voor kleine kinderen ;)

Zou je liever een zon- of ski vakantie willen hebben?
Vroeger riep ik altijd dat ik nog eens op ski vakantie zou willen. Inmiddels ben ik 23 en is dat nog steeds niet gebeurd, en denk ik niet dat het er binnenkort van zal komen. Dus ik ga lekker voor de zon!

Alleen op de wereld, Noorwegen 2012.

Wat is jouw leukste vakantieherinnering?
Het is niet een specifieke herinnering, maar ik ben vroeger ieder jaar op vakantie geweest naar Ameland. Nog steeds krijg ik van Ameland het ultieme vakantiegevoel. Lekker fietsen door de duinen, luieren op het strand, eten in de fretpot. Het waren ieder jaar hele fijne vakanties, en toevallig zijn vriend en ik daar vorige maand nog op vakantie geweest!

Wat is jouw minst leuke vakantieherinnering?
Goed, het was niet een vakantie maar wel een reis. Toen ik voor een jaar in Amerika woonde, en het bericht kreeg dat mijn Opa was overleden. Ik heb toen halsoverkop m’n spullen gepakt en ben voor een weekje weer naar Nederland geweest.

Noorwegen, 2012.

Waar zou je nooit op vakantie gaan?
Ik vind de foto’s van andere bloggers vaak prachtig, maar toch trekt Azië me totaal niet. Geen idee waarom, maar ik heb gewoon niet de behoefte om naar Azië af te reizen..

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?
Vakantieplannen voor dit jaar heb ik niet meer ;) Het liefst zou ik er nog een weekend tussenuit met vriend (een heuse babymoon) maar ik zie mezelf niet meer door steden slenteren, dus ik denk dat we voorlopig lekker in Leeuwarden blijven!
Omdat deze tag half blogland al door gegaan is, ga ik zelf niemand taggen. Mocht je de behoefte hebben om hem over te nemen: be my guest! Wat ik wel graag van jullie wil weten wat jullie favoriete vakantieland is, en waarom ;)

 

Liefs,
tineke.

 

Posted in Travel