22/8/14

Ik zie vaak tags voorbij komen, en meestal doe ik er niet aan mee. Maar ach, deze travel tag vond ik zo leuk dat ik het niet kon laten! Vergeten we gewoon even dat ik momenteel bijna 7 maanden zwanger ben en verre reizen de komende jaren uitgesloten zijn…

Afgelopen zomer, in Frankrijk. Het uitzicht op ons huis.

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?
Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Denemarken, Noorwegen, Engeland, de Verenigde Staten.

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?
Mijn grootste droomreis is een roadtrip door de Verenigde Staten. Heerlijk lijkt me dat! Daarnaast wil ik dolgraag eens naar het puntje van Noorwegen om daar het Noorderlicht te zien. Maar omdat beide reizen een beetje valsspelen zijn, omdat ik in beide landen al eens geweest ben, zou ik zeggen: Australië. Lijkt me een fantastisch vakantieland!

Het uitzicht vanaf het puntje van de Eiffeltoren.

Wat is jouw meest ideale vakantie?
Een vakantie met een beetje van alles. Een paar steden bezoeken, een beetje cultuur snuiven, maar tegelijkertijd ook lekker op de camping blijven. Een dagje luieren bij het zwembad of een boekje lezen op het strand. Lekker veel afwisseling!

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
Oke, eigenlijk heb ik deze vraag al beantwoord: in ieder geval de Verenigde Staten, maar dat is een klein beetje een tweede thuis. En daarnaast wil ik heel graag weer eens naar Noorwegen, want wauw. Daar zijn zowel vriend als ik een klein beetje verliefd op geworden, twee jaar geleden!

Mijn favoriete vakantiefoto, puntje van de Fjellenden in Noorwegen

Laat je allerleukste vakantiefoto eens zien
Zonder twijfel, deze foto uit Noorwegen. Hihi, ik heb hem al vaak gebruikt bij blogjes maar ik kan me dit gevoel gewoon zo goed herinneren! Een hele klim naar boven, het uitzicht over de bergen in de verte en het gevoel de enige mensen op aarde te zijn. Het was fantastisch.

Met wie ga je meestal op reis?
Tegenwoordig met Vriend, al ben ik ook vaak met m’n ouders op reis geweest. Zo ook dit jaar, en vorig jaar.

Dagje disneyland parijs, in de zomer van 2013

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?
Uiteraard. Op verschillende plekken, al kan ik me niet helemaal meer herinneren waar. In ieder geval heb ik gekampeerd in Friesland, Groningen en Limburg. En op Ameland, uiteraard.

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?
Moeilijk! In niet-zwangere toestand vind ik een attractiepark fantastisch (Want zwanger mag je nauwelijks ergens in..) maar ik vind het slenteren door een dierentuin ook hartstikke leuk. Ik denk dat ik de komende jaren voor een dierentuin ga. Is misschien iets geschikter voor kleine kinderen ;)

Zou je liever een zon- of ski vakantie willen hebben?
Vroeger riep ik altijd dat ik nog eens op ski vakantie zou willen. Inmiddels ben ik 23 en is dat nog steeds niet gebeurd, en denk ik niet dat het er binnenkort van zal komen. Dus ik ga lekker voor de zon!

Alleen op de wereld, Noorwegen 2012.

Wat is jouw leukste vakantieherinnering?
Het is niet een specifieke herinnering, maar ik ben vroeger ieder jaar op vakantie geweest naar Ameland. Nog steeds krijg ik van Ameland het ultieme vakantiegevoel. Lekker fietsen door de duinen, luieren op het strand, eten in de fretpot. Het waren ieder jaar hele fijne vakanties, en toevallig zijn vriend en ik daar vorige maand nog op vakantie geweest!

Wat is jouw minst leuke vakantieherinnering?
Goed, het was niet een vakantie maar wel een reis. Toen ik voor een jaar in Amerika woonde, en het bericht kreeg dat mijn Opa was overleden. Ik heb toen halsoverkop m’n spullen gepakt en ben voor een weekje weer naar Nederland geweest.

Noorwegen, 2012.

Waar zou je nooit op vakantie gaan?
Ik vind de foto’s van andere bloggers vaak prachtig, maar toch trekt Azië me totaal niet. Geen idee waarom, maar ik heb gewoon niet de behoefte om naar Azië af te reizen..

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?
Vakantieplannen voor dit jaar heb ik niet meer ;) Het liefst zou ik er nog een weekend tussenuit met vriend (een heuse babymoon) maar ik zie mezelf niet meer door steden slenteren, dus ik denk dat we voorlopig lekker in Leeuwarden blijven!
Omdat deze tag half blogland al door gegaan is, ga ik zelf niemand taggen. Mocht je de behoefte hebben om hem over te nemen: be my guest! Wat ik wel graag van jullie wil weten wat jullie favoriete vakantieland is, en waarom ;)

 

Liefs,
tineke.

 

Posted in Travel

20/8/14

Zet ergens het woord ‘baby’ of ‘zwangerschap’ voor, en je betaald direct het dubbele. Zo ben ik maanden op zoek geweest naar een geschikte commode voor in de babykamer. Ik zweer het je, ik had nachtmerries over die verrekte commode. Nergens kon ik iets vinden wat ik wilde, en als ik dan al 350+ euro moest neertellen dan wilde ik in ieder geval iets moois.

Uiteindelijk zijn we geslaagd met een ladekast van Ikea voor nog geen 100 euro.

Maar goed, zo is het dus met kleding ook. Ik ben de prijzen van de H&M broeken gewend, dus om nou twee keer zoveel te betalen voor een broek die ik nog maar een maand of 3 kan dragen (ik ga er even vanuit dat ik na de bevalling direct weer in m’n oude kleding pas.. Ja toch? Zo gaat dat toch?…) is ook zo zonde. In de zomer kwam ik er prima mee weg om in m’n sportkleding te lopen, maar nu ook die erg krap beginnen te worden, en de ‘herfst’ zich opeens wel heel erg snel aankondigt, wordt het hoog tijd voor een investering in heuse positiekleding…

 

1. Maternity jeans, €59,95
2. Maternity dress, €27,45
3. Knitted maternity cardigan, €59,95
4. Sweat maternity dress, €19,95
5. Maternity jeans, €44,95

 Toegegeven, je buik(je) komt het mooist uit in passende kleding. Ik vind vooral de cardigan echt on-wijs mooi, maar helaas is 60 euro net even boven mijn budget. Bovendien, ik geef mijn geld liever uit aan babykleding dan aan kleding voor mezelf. Herkenbaaar? ;)

Liefs,
tineke

18/8/14

 

Vandaag is het alweer 23 jaar geleden dat ik mijn ouders eindelijk mocht verblijden met mijn gezelschap. Drie-en-twintig, het jaar waarin ik mama word en waarin verder eigenlijk nog niets vast ligt. Spannend! Omdat vandaag voor veel mensen de eerste werk/schooldag is heb ik het gisteren al uitgebreid gevierd, en hou ik het vandaag lekker rustig.

Ik wens jullie allemaal nog een hele fijne dag :)

 

Liefs,
tineke

16/8/14

Bron: Alvhem Makleri

Met onze studentenwoning hebben we het eigenlijk helemaal niet slecht getroffen. De huur is relatief laag, vergeleken met andere steden,  en is zeker niet klein. Sterker nog, het is een stuk groter dan het appartement dat ik hierboven laat zien. Dit appartement is he-le-maal mijn smaak. Door de lichte kleuren op de muren lijkt het ruimer dan dat het is, maar het is niet té wit en kaal. Ik vind de combinaties met de zwarte meubels echt heel mooi, en het is iets wat ik zeker ga onthouden mochten wij uiteindelijk besluiten te verhuizen. Mijn absolute favoriet in dit huis? De eames rockingchair (look-a-like?). Wauw. Mag ik die toevoegen aan mijn babykamer? Pretty please?

 

Liefs,
Tineke

12/8/14

Omdat ik de samenleving wil wijzen op de gevaren van Pregnancy Brain deel ik met jullie een aantal anekdotes van de afgelopen maanden. Vandaag nummer 1. 

“Het eten is klaar” roep ik, terwijl ik de borden op tafel zet. Voor de verandering eten we eens niet op de bank.
Ik zet de pannen op de onderzetters en leg het bestek op tafel. Ik kijk naar mijn meesterwerk, bestaande uit kipburgers, opgebakken aardappeltjes en een salade. Terwijl vriend naar de keuken loopt voor een glas water schep ik alvast op.

“Nou schat,” hoor ik vanuit de keuken. “Zal ik het gas dan maar even uitdraaien?”

Oh ja..

 

Liefs,
tineke

Posted in Zwanger