24/10/14

Door Jennifer werd ik onlangs getagged voor de fall favorites tag. Nou kan ik heel makkelijk weer gaan roepen dat ik ‘normaal gesproken geen tags invul, maar deze wel heel leuk vond’, maar stiekem begin ik dergelijke tags steeds leuker te vinden! Deze was er dus eentje die ik maar al te graag wilde invullen! :)

 Thee

Toen ik nog thuis woonde had ik elke ochtend een kop thee. Nu vind ik het teveel werk, maar mag ‘s middags nog graag met een kopje thee op de bank zitten. Ik ga het liefst voor de standaard smaken: english blend, earl grey of rooibos, maar vind in de herfst een chai tea latte van de Starbucks ook wel heel erg lekker!

Koffie

Ik drink nooit koffie, dus ook niet in de herfst ;)

Avondeten

Vrij standaard, maar ik vind het ook heerlijk dat ik weer lekker aan de stamppot boerenkool kan! Met spekjes en rookworst (maar niet te veel, want dat schijnt ook alweer niet te mogen tijdens je zwangerschap…). En waar ik in de herfst ook veel zin in heb is soep. Tomatensoep of broccolisoep, maar mijn favoriet blijft erwtensoep. 

7/10/14

Toen ik van de week naar de documentaire ‘U kunt nog stemmen’ zat te kijken, bedacht ik me dat ik een aantal jaar terug helemaal verslaafd was aan een nummer van Dewi. Het stond me nog bij dat ik hem in mijn lijst van favorieten had gezet op youtube, dus na een flinke speurtocht (eerst naar m’n oude youtube account en vervolgens door de lijst van honderden oude favorieten) kwam ik hem weer tegen: Sour. De ‘party versie’ is niet zo mijn ding, maar deze akoestische versie vind ik heerlijk. Dus voor een klein beetje nostalgie, en voor de lazy sunday’s (of lazy everydays, in mijn geval) raad ik jullie dit nummer aan. You’re welcome. 

Liefs,
tineke

4/10/14

Ik heb, een aantal weken lang, een zwangerschapscursus gevolgd. Tijdens deze cursus werd ons aangeraden om op een gegeven moment even een matje te gebruiken, alvorens wij op de bank gingen zitten, want het zo zomaar eens kunnen dat je bevalling begint met gebroken vliezen. En hoewel het geen vlek zou worden, schijnt het wel een akelig geurtje te hebben die niet snel weer uit de bank trekt. “Zonde van je nieuwe bank” werd ons verteld, “want het einde van de zwangerschap kopen vrouwen massaal een nieuwe bank” grapte ze. We lachten er toen nog om, maar het word inmiddels wel akelig reëel.

Want hoewel ik al sinds het begin van mijn verlof wanhopig zit te wachten op nesteldrang zodat ik het huis eens goed kan schoonmaken, ben ik er nu achter gekomen dat ik wel degelijk last heb van dit ‘kwaaltje’. Nou uit het zich bij mij alleen niet in schoonmaken, maar in het (willen) herinrichten van elke kamer in ons huis. Nou heb ik niet direct de behoefte om mijn bank in te ruilen, maar er zijn genoeg objecten die ik wel zou willen ruilen.

Zo ben ik nog steeds heel gelukkig met onze Kallax kast (voorheen gewoon nog de Expedit), maar ben ik de troep die zich in de vakken verzamelt meer dan zat. Daarbij is de tafel die er aan vast zit wel erg klein, en zowel vriend als ikzelf zouden graag meer ruimte willen hebben om uitgebreid te kunnen eten. Daarnaast heb ik de meeste meubels in het wit gekocht, want ik hou van lekker simpel en strak, maar vind opeens de donkere eiken kleur zo mooi, en het liefst haal ik een nieuw TV meubel in huis (in die kleur) waar ook de DVD’s nog bij inpassen. Een mooie, hippe, salontafel erbij en ons huisje heeft alweer een hele andere stijl.

Maar hé, dat past nu niet bepaald binnen mijn budget dus ik zal het nog even met deze meubels moeten doen. Bijna jammer dat de babykamer al klaar is, anders had ik me daar nu op kunnen storten… Tot deze nesteldrang voorbij is blijf ik maar lekker op de bank zitten, in de hoop dat de kaboutertjes nog wel even voor me gaan schoonmaken.

Liefs,
tineke

Posted in Zwanger

1/10/14

Tot ziens, september.

Was jij onze laatste kinderloze maand, of heeft oktober deze eer? Dag september, de maand waarin ik eigenlijk heel weinig deed, maar waarin heel veel gebeurde. De eerste maand in jaren dat ik als niet-student door het leven ging. De maand waarin ik voor mijn gevoel ‘eindelijk’ met verlof ging en dus de maand waarin ik opeens full-time thuis zit. September was voor mij de maand van gebroken nachten, extreme maagzuur en morning sickness. De afgelopen maand heb ik vaker boven de WC gehangen dan de hele zwangerschap bij elkaar. Het is de maand waarin ik snipverkouden werd, en verrast werd met een babyshower. Het is de maand van de ‘laatste’ babyvoorbereidingen, al kan ik er voor oktober vast nog een paar verzinnen. De maand van de babywasjes, babykamer afmaken en de ‘laatste’ babyspullen in huis halen (want ook hier kan er vast nog wel een aantal van verzinnen). Het is de maand waarin de herfst begon en ik voor het eerst weer de kaarsjes aanstak.

Goodbye september, tot volgend jaar.

 

26/9/14

Het komt zo dichtbij nu! Nog zo’n 2,5 week te gaan voordat ons kindje echt geboren mag worden en als ons kind net zo koppig is als papa en mama dan duurt het uiterlijk nog zo’n 7 weken. Het einde is ‘eindelijk’ in zicht! Want hoewel we er in eerste instantie nog niet van uitgaan, kan september zomaar eens ons laatste kinderloze maand zijn.

Dat ik naar de eerste ontmoeting uitkijk spreekt voor zich, maar er zijn nog veel meer dingen waar ik zin in heb:

Christmas! De herfst is nog nauwelijks van start gegaan, en ik zit al naar de kerstverlichting te snakken. Een paar dagen terug liep ik nog met Vriend door de Praxis en werden de kerstbomen al klaargezet. Ik kan niet wachten tot ik weer door de kerstafdeling op de intratuin kan lopen en ik weer ‘legaal’ naar sky radio Christmas hits kan luisteren (want daar is het nog wel erg vroeg voor). Dat het ons eerste kerst wordt met z’n drieën zal wel de reden zijn dat ik hier nu al zo naar uitkijk, want het is nu nog wel heel vroeg!

Run baby, run! Ik weet nog precies wanneer ik voor het laatst hardliep: 9 maart 2014, tijdens de CPC loop in Den Haag samen met de rest van de JKR crew. Ik was net zwanger en wist al dat het voorlopig de laatste keer zou zijn dat ik m’n hardloopschoenen aan deed. De race was heerlijk. Ik liep rustig, maakte me niet druk om de tijd, genoot van de mensen langs de kant en de sfeer die er rond hing. Een echte zomerloper ben ik nooit geweest, maar lopen in de herfst vind ik fantastisch. Via timehop krijg ik nu de foto’s van een jaar geleden te zien, en IK WIL ZO GRAAG WEER! Misschien kan ik het over een paar maanden weer oppakken. Weer lekker vanaf het nulpunt beginnen en uiteindelijk toch eens de 10 kilometer aantikken. Maar wie weet heb ik daar met een baby wel helemaal geen tijd meer voor, only time will tell! 

Op stap met de kinderwagen. Uiteraard kijk ik ook uit naar het moment dat het ledikant voor het eerst gebruikt wordt, dat de kleertjes eens gedragen worden en om ons huis in een baby-walhalla te zien veranderen, maar die KINDERWAGEN. Het is gewoon zulk leuk speelgoed! Wij hebben de kinderwagen al in huis sinds ik 11 weken zwanger was, toen (behalve onze ouders) nog niemand van de zwangerschap af wist. Hij staat inmiddels al zolang in de kinderkamer, en ik kan niet wachten tot ik er buiten eindelijk eens mee kan lopen pronken! Kom maar op, baby!