21/11/14

Geboren op 13 november 2014: Sofie Lynn. 

We maken het goed, en genieten van ons laatste vrije weekend voordat Vriend maandag weer aan het werk gaat. Blogjes verschijnen vanzelf wel weer eens!

Liefs,
tineke

Posted in Mama

10/11/14

Stiekem zit ik m’n blogjes een beetje uit te stellen tot ik eindelijk kan zeggen: The baby’s here! Maar we zijn nu al een week na de uitgerekende datum en nog steeds zit de baby lekker warm in m’n baarmoeder genesteld. Ach, dan kan ik maar beter weer een paar blogjes gaan schrijven. Misschien gaat de tijd dan ook nog wat sneller voorbij ;) 

 

Het is inmiddels alweer eventjes geleden dat ik een mailtje kreeg van CanvasCompany met de vraag of ik interesse had in het testen van hun producten. Eh, natuurlijk! Ons huis (en dan met name de slaapkamer) staat vol met foto’s en daar zou ik er zeker wel een paar bij willen hebben. Met het oog op de naderende bevalling stelde ik mijn bestelling zo lang mogelijk uit in de hoop een mooie foto van ons kindje af te kunnen drukken, maar toen deze zich maar niet liet zien besloot ik voor een andere foto.
Het is er een van vorig jaar zomer geworden, toen we een dagje naar Disneyland Parijs zijn geweest. Ik heb hem via FotoOpAluminium laten afdrukken op, je raad het al, aluminium. Bestellen gaat vrij simpel: je kiest je product, kiest je foto en geeft je voorkeuren aan. Zo heb ik gekozen voor een geborstelde versie. Dit houdt in dat je het aluminium door de foto heen ziet. Wil je dit niet, dan kun je ook kiezen voor een witte achtergrond, dan heb je de werkelijke kleuren van de foto!

Ik was erg verrast dat de foto zo dun is. Waarom zou ik niet weten, want natuurlijk is aluminium lang zo dik niet als een foto op canvas! dat hij zo dun is betekent wel dat je hem makkelijk tegen de muur aan kan zetten of ergens op kunt hangen. De prijs vind ik ook echt ontzettend meevallen! Afhankelijk van de grootte, heb je al een foto voor €9,47. Nou, mooi verjaardagscadeau dacht ik!

 

Liefs,
tineke

27/10/14

Hoi, 39 weken zwanger hier! Rationeel gezien weet ik dat het nu echt bijna voorbij is, en hoewel alles nu ook wel heel moeizaam wordt, zie ik mezelf nog steeds niet als ‘hoogzwanger’. Maar volgens mij zegt die buik hierboven wel genoeg! Ik vond het wel weer tijd voor een update; hoe vergaan de laatste loodjes?

Fysiek gezien wordt het nu echt zwaar. Ik kan niet te lang staan of lopen, en dat maakt alles wel lastig. De afwas van één dag is eigenlijk al te zwaar, en moet ik daarom meerdere keren onderbreken door een korte pauze. Ik sleep mezelf nog wel eens naar de stad, maar ga dan ook van zitplek naar zitplek (Warme chocolademelk hier, lekker broodje daar…) en dat maakt mijn uitjes wel direct een stuk duurder. Sinds ik ben gestopt met werken heb ik ook steeds meer last van mijn bekken. Het gevolg van al deze pijntjes is dat ik tegenwoordig bijna twee keer per dag onder een hete douche stap, oh, wat is dat toch fijn (en wat mis ik een bad!).

Zelf ben ik nog bezig met de laatste voorbereidingen. Vriend heeft ons bed op klossen gezet voor de kraamweek en zelf heb ik de afgelopen weken de babykleertjes gewassen en gestreken (!!). De vluchttas wil ik eigenlijk vandaag afmaken, want daar ben ik al vrij laat mee: in principe heb je deze na 37 weken al klaar staan. Oeps! De kleding voor de baby zit erin, maar ik moet er voor mezelf nog wat spullen bij in stoppen.

Al met al is het nog wel vol te houden. Maar nu alle mede-zwangeren om me heen opeens bevallen wil ik eigenlijk ook wel. Kom maar op met die baby, ik kan niet wachten! Zelf heb ik nog niet het idee dat het snel gaat gebeuren, dus als ik op nog drie weken reken, dan kan het alleen nog maar meevallen! Het is nu echt aftellen!

 

Liefs, tineke

 

24/10/14

Door Jennifer werd ik onlangs getagged voor de fall favorites tag. Nou kan ik heel makkelijk weer gaan roepen dat ik ‘normaal gesproken geen tags invul, maar deze wel heel leuk vond’, maar stiekem begin ik dergelijke tags steeds leuker te vinden! Deze was er dus eentje die ik maar al te graag wilde invullen! :)

 Thee

Toen ik nog thuis woonde had ik elke ochtend een kop thee. Nu vind ik het teveel werk, maar mag ‘s middags nog graag met een kopje thee op de bank zitten. Ik ga het liefst voor de standaard smaken: english blend, earl grey of rooibos, maar vind in de herfst een chai tea latte van de Starbucks ook wel heel erg lekker!

Koffie

Ik drink nooit koffie, dus ook niet in de herfst ;)

Avondeten

Vrij standaard, maar ik vind het ook heerlijk dat ik weer lekker aan de stamppot boerenkool kan! Met spekjes en rookworst (maar niet te veel, want dat schijnt ook alweer niet te mogen tijdens je zwangerschap…). En waar ik in de herfst ook veel zin in heb is soep. Tomatensoep of broccolisoep, maar mijn favoriet blijft erwtensoep. 

7/10/14

Toen ik van de week naar de documentaire ‘U kunt nog stemmen’ zat te kijken, bedacht ik me dat ik een aantal jaar terug helemaal verslaafd was aan een nummer van Dewi. Het stond me nog bij dat ik hem in mijn lijst van favorieten had gezet op youtube, dus na een flinke speurtocht (eerst naar m’n oude youtube account en vervolgens door de lijst van honderden oude favorieten) kwam ik hem weer tegen: Sour. De ‘party versie’ is niet zo mijn ding, maar deze akoestische versie vind ik heerlijk. Dus voor een klein beetje nostalgie, en voor de lazy sunday’s (of lazy everydays, in mijn geval) raad ik jullie dit nummer aan. You’re welcome. 

Liefs,
tineke